ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: "Укрінформ"
15.01.2016 17:25
Головою Незалежної медійної ради стала Лигачова, секретарями - Розкладай і Головенко
Головою Незалежної медійної ради стала Лигачова, секретарями - Розкладай і Головенко
Головою Незалежної медійної ради одноголосно при кворумі в 11 голосів було обрано голову правління ГО «Детектор медіа» Наталію Лигачову.

Про це оголосили на засіданні 15 січня.

Секретарями Незалежної медійної ради також одноголосно було обрано медіаюристів Ігора Розкладая (Інститут медіа права) та Романа Головенка (Інститут масової інформації).

Нагадаємо, що Незалежна медійна рада є органом саморегулювання у сфері медіа, до якого входить 15 членів – авторитетних журналістів та громадських активістів, які мають ґрунтовний досвід у медійній сфері. Склад медійної ради сформували наприкінці 2015 року п’ять медійних організацій – Інститут медіа права, Інститут масової інформації, «Інтерньюз-Україна», ГО «Телекритика» та фундація «Суспільність». Незалежна медійна рада має стати незалежним арбітром для вирішення спорів та конфліктів у медійній галузі, а також стежити за дотриманням професійних стандартів у журналістиці.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення одразу заявила, що вітає створення органу саморегулювання у сфері медіа та сподівається на ефективну роботу Незалежної медійної ради й плідну співпрацю.

У січні Незалежна медійна рада отримала перше звернення щодо трансляції на телеканалі НТН документального серіалу «Легенди карного розшуку», у якому  може міститися інформація, що виправдовує злочинний характер комуністичного тоталітарного режиму. Для висловлення позиції до Незалежної медійної ради звернулася Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

ms.detector.media