ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: agrimpasa.com
04.01.2016 13:34
Російський продукт панує на українському ТБ через корупцію чиновників і медіагалузі - Скрипка
Російський продукт панує на українському ТБ через корупцію чиновників і медіагалузі - Скрипка
Фронтмен гурту «Воплі Відоплясова», громадський і культурний діяч Олег Скрипка вважає, що російські виконавці панують в ефірі українських телеканалів через «великі гроші, якими країна-агресор корумпує наших чиновників і медіагалузь».

Про це він заявив в інтерв’ю виданню «Главком» у відповідь на питання журналіста «Чому, на вашу думку, попри війну, яку нам нав’язала Росія, на більшості телеканалів левову частку все одно становить російський продукт, при цьому не найкращий?».

«Російські виконавці в ефірах – просто корупційна схема. І якщо в галузі політики ми про це принаймні говоримо, то тут – не помічаємо. Немає усвідомлення, чому це відбувається. Всі ставлять запитання, чому іде російський контент, а чому саме так відбувається - ніхто не замислюється. А за цим стоять великі гроші, якими країна-агресор корумпує наших чиновників і медіа-галузь», - сказав Олег Скрипка.

Журналіст також зауважив, що на врученні музичної премії каналу «М1» цього року 90% переможців виконували твори російською мовою.

«Це важко сприймається і не підлягає поясненню, тим паче, деякі виконавці вже мають українські пісні, а деякі чудово володіють українською мовою. Більше того, програмний директор «М1» україномовний патріот. Якщо не буде чиєїсь доброї волі, це триватиме вічно. Це культурна платформа для продовження конфлікту на Сході», - заявив музикант.

Водночас Олег Скрипка сказав, що українські новинні ЗМІ цікавляться його культурними проектами, а для розважальних медіа ці проекти не відповідають формату.

«Для музичних мас-медіа, які пропагують попкультуру, всі мої музичні проекти, є не форматом. Але, якщо говорити про новинні ЗМІ, то, безумовно, їх цікавить все, що я роблю. Ми маємо нормальне плідне партнерство, і мої проекти й фестивалі їм цікаві. В результаті складається враження, що Скрипка – чи то громадський діяч, чи світський лев, але він не робить музики. А я соціально активний як раз для того, щоб представляти свої музичні проекти. І це стимулює мене до благодійних проектів, вечорниць, етнофестивалів», - підсумував музикант.

Нагадаємо, посол України в Австрії Олександр Щерба розкритикував новорічні програми телеканалу «Інтер» за спробу спотворення реальності і відсутність поваги до українців.

Віце-прем’єр - міністр культури В'ячеслав Кириленко закликав прийняти зміни до закону, які дозволять відбирати ліцензії у FM-радіостанцій, що не транслюють в ефірі пісні українською мовою.

ms.detector.media