ms.detector.media
MediaSapiens
30.12.2015 15:44
В Україні з’явиться супутниковий телеканал «Історія ЕМ»
В Україні з’явиться супутниковий телеканал «Історія ЕМ»
30 грудня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про видачу ТОВ «Євромедіа Україна» ліцензії на супутникове мовлення з логотипом «Історія ЕМ».

Телеканал «Історія ЕМ» планує мовити цілодобово із супутника Astra 4A. В ефірі переважатимуть фільмопоказ і науково-просвітницькі програми. Директор каналу Юрій Біловус акцентував на тому, що канал розповідатиме про історію України, та назвав деякі із запланованих проектів: «Машина часу» (про конфлікти, інтриги, ворожнечу, дружбу), «Наші герої» (про історичних діячів), «Майстер-клас» (про ремесла України), «Прообраз» (про діячів культури, мистецтва).

Власниками телеканалу (частка 99%) є Павло Грицак, який очолює групу компаній Euromedia, що займається організацією заходів і виробляє кіно- і телепродукт для ринків України та ближнього зарубіжжя, та Валентин Шостак (частка 1%).

Члени Нацради одноголосно підтримали видачу ліцензії новому мовнику. Член Нацради Сергій Костинський попросив директора телеканалу також приділяти увагу історії кримських татар і показувати її як частину історії України.

ms.detector.media