ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: ukrtvr.org
25.12.2015 18:02
На Сумщині встановлено польський передавач, що покращив прийом українського мовлення
На Сумщині встановлено польський передавач, що покращив прийом українського мовлення
25 грудня на радіотелевізійній передавальній станції (РТПС) «Шостка» Сумської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку і телебачення (Концерн РРТ) введено в дію телевізійний передавач потужністю 10 кВт з числа тих, що були отримані в якості технічної допомоги від Польщі. Встановлення передавача покращило прийом українського мовлення у прикордонних з Росією районах Сумщини.

Про це повідомляє сайт Концерну РРТ.

Впроваджені заходи дозволили розширити до 60 кілометрів зону впевненого прийому програм телеканалу «UА:Перший» та телерадіокомпанії «Ера» на 38-му телевізійному каналі, трансляція яких до цього здійснювалась передавачем потужністю 2 кВт.  

Раніше недостатня потужність не дозволяла в повному обсязі охоплювати програмами національного мовлення прикордонні райони Сумської області. Через це існувала загроза поширення негативного інформаційного впливу на мешканців цих районів з боку Російської Федерації. Відтепер жителі прикордонних Середина-Будського, Глухівського та інших районів Сумської області отримали можливість споживати національний телепродукт.

Введення в дію передавача здійснено на виконання протокольних рішень Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення щодо відновлення мовлення на Сході України.

Нагадаємо, MediaSapiens детально аналізував стан мовлення в прикордонних областях України - зокрема, писав про проблеми з покриттям українським сигналом у Сумській області. Як йдеться у публікації, в аналоговому форматі серед 15 загальнонаціональних телекомпаній найбільше охоплення населення Сумської області мають канали «1+1» – 86,2 %; «UA: Перший» – 80,5 %; «Інтер» – 57,5%. Цифрове покриття, за даними Концерну РРТ, становить до 70% населення Сумщини.

ms.detector.media