ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: acc.cv.ua
25.12.2015 11:40
У Чернівцях знімальну групу місцевого телеканалу зачинили у довгобуді
У Чернівцях знімальну групу місцевого телеканалу зачинили у довгобуді
24 грудня журналістку та оператора телерадіокомпанії «Чернівці» утримували в довгобуді в Чернівцях, не даючи вийти з під'їзду. Знімальна група готувала репортаж з позапланової комісії, яка оглядала недобудований житловий будинок.

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на журналістку Надію Величко.

За її словами, чоловік, який зачинив на замок двері в під'їзді, натякав, що журналісти ТРК «Чернівці» незаконно проникли на приватну територію. При цьому журналістка стверджує, що знімальна група знаходилась в будівлі з інвесторами вказаного довгобуду.

«Ми знімали репортаж про довгобуд на Руській. Там була позапланова комісія. Ми були там разом з власниками квартир, інвесторами, ходили по тим квартирам, які їх власники з відповідними сертифікатами показували. Після огляду не змогли вийти з під`їзду. Виявилось, що двері закрили ззовні на ключ. 40 хвилин ми чекали на поліцію. У нас є відео, інтерв`ю. Міліцію викликав чоловік, який нас закрив, натякаючи, що ми незаконно проникли на приватну територію», - розповіла Надія Величко.

Журналістка написала заяву до поліції про перешкоджання професійній журналістській діяльності (ст. 171 Кримінального кодексу України).

ms.detector.media