ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: "Житомир.інфо"
23.12.2015 16:55
Оголошено про підозру власниці готелю, яка напала на житомирських журналістів
Оголошено про підозру власниці готелю, яка напала на житомирських журналістів
До двох років обмеження волі загрожує власниці готельно-оздоровчого комплексу «Хвиля» Євгенії Волинець, яка 29 жовтня напала на житомирських журналістів, що приїхали знімати пожежу у лазні комплексу. 9 грудня їй оголошено про підозру. Слідство заявляє, що у січні передасть справу до суду.

Про це повідомляє «Житомир.info».

Потерпілими у справі визнано п’ять співробітників житомирських засобів масової інформації «Житомир.info», «Житомир.today» та телеканалу «СК1».

«Зареєстровано кримінальне провадження за статтею 171 ККУ - це перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Міра покарання за цією статтею передбачує штраф у розмірі до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт строком на 6 місяців, або обмеження волі строком до двох років. По даному кримінальному провадженню особі оголошена підозра, допитані свідки, проведено обшуки. Справа піде до суду», – сказав заступник начальника слідчого відділу ГУ Національної поліції в Житомирській області Юрій Лисак.

Процес досудового розслідування знаходиться під контролем керівництва Житомирської прокуратури.

«До єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів інтернет - видань «Житомир.info», «Житомир.today» та телеканалу «СК1» за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 171 ККУ. Враховуючи особливий резонанс зазначеної кримінальної справи, групою прокурорів, які здійснюють кримінальне керівництво, керують заступник керівника Житомирської місцевої прокуратури Горпинич Віталій Миколайович та безпосередньо я», - повідомила прокурор Житомирської міської прокуратури Марина Титова.

В січні наступного року правоохоронці планують направити справу до суду, до того часу поліція та прокуратура мають провести низку додаткових слідчих дій.

Нагадаємо, 29 жовтня власниця готельно-оздоровчого комплексу «Хвиля» в Житомирі Євгенія Волинець напала на кількох житомирських журналістів під час зйомок сюжету про пожежу в будівлі. Спочатку охоронець не пускав співробітників «Житомир.info» на територію, потім прибігла господиня, відібрала медійників базу і мікрофон, порвала дріт.  Жінка перешкоджала також знімальній групі каналу «СК-1». Пізніше в МВС повідомили, що власниця комплексу пошкодила одяг 23-річної журналістки ще одного інтернет-видання, відірвавши комір,  вдарила її по обличчю, а також  вирвала з рук радіомікрофон й приймач-ретранслятор (базу).

 

ms.detector.media