ms.detector.media
MediaSapiens
23.12.2015 16:06
Нацрада виграла дві судові справи в групи компаній «112 Україна»
Нацрада виграла дві судові справи в групи компаній «112 Україна»
17 грудня Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у задоволенні позовів компаніям, що мовлять з логотипом «112 Україна», у двох справах проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це повідомляє прес-служба Нацради.

В одній справі компанії ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «ТРК “112-ТВ”» просили суд визнати протиправними і скасувати рішення Нацради від 21 серпня 2014 року та від 18 лютого 2015 року про оголошення їм попереджень.

В іншій справі компанії ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Партнер ТВ» просили суд визнати протиправними і скасувати рішення від 12 лютого 2015 року про призначення їм позапланових перевірок.

Суд визнав правомірними рішення Нацради щодо призначення позапланових перевірок і застосування санкцій «оголошення попередження».

Нагадаємо, що 3 вересня Нацрада вирішила звернутися до суду про анулювання ліцензій на цифрове ефірне мовлення в мультиплексі МХ-5 (регіональне мовлення) ТОВ «ТВ-Вибір», ТОВ «Партнер ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «Лідер ТВ» і ТОВ «Аріадна ТВ», кожне з яких має по три попередження та оштрафоване за невідповідність мовлення їхнім програмним концепціям. Штрафи компанії не сплатили та оскаржують у суді всі рішення Нацради про санкції та про відмови в переоформленні ліцензій.

11 листопада Нацрада виграла апеляцію у справі щодо правомірності відмови в зміні програмних концепцій п’яти регіональних мовників, що мовлять у цифровому мультиплексі МХ-5 з логотипом «112 Україна».

26 листопада Нацрада вшосте відмовила в зміні програмних концепцій п’яти компаній, що мовлять з логотипом «112 Україна».

ms.detector.media