ms.detector.media
MediaSapiens
22.12.2015 13:45
Мустафа Найєм: МВС відкрило доступ до реєстру власників транспортних засобів
Мустафа Найєм: МВС відкрило доступ до реєстру власників транспортних засобів
Міністерство внутрішніх справ України відкрило загальний доступ для реєстру транспортних засобів, зареєстрованих з 2012 року, про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Мустафа Найєм.

«Тепер кожен громадянин може отримати повну інформацію про будь-який автомобіль, зареєстрований з 2012 року. Для доступу до сервісу необхідно увійти в систему через BankID або плагін електронно-цифрового підпису», – написав Найєм.

Він зазначив, що пошук транспортних засобів можливий по фізичних особах (ПІБ, дата народження) або юридичних особах (назва юридичної особи або ОКПО). Результат пошуку – власник автомобіля, дата реєстрації машини, рік випуску і об’єм двигуна – приходить на вказану електронну адресу.

Еще один шаг к прозрачности. Міністерство внутрішніх справ открыло доступ к реестру владельцев транспортных средств.Те...

Опубліковано Mustafa Nayyem 21 грудня 2015 р.


«Вся інформація безкоштовна. У середньому, відповідь займає до 10 хвилин. Посилання на сервіс тут: http://goo.gl/liW2dh. Перевіряйте, надсилайте свої зауваження, допомагайте доопрацювати, якщо щось не так», – додав Найєм.

Нагадуємо, що на початку грудня на офіційному веб-сайті Верховної Ради у тестовому режимі запровадили сервіс «Відкриті дані». 

До першочергового переліку наборів відкритих даних, розпорядником яких є Верховна Рада і які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, увійшли: нормативно-правова база України (база даних «Законодавство України»); інформація про розгляд питань порядку денного Верховної Ради України (пленарні засідання); база даних законопроектів парламенту. 

ms.detector.media