ms.detector.media
MediaSapiens
DT.ua
21.12.2015 17:03
Колеги вшановують пам’ять журналістки Олени Чекан у другі роковини її смерті
Колеги вшановують пам’ять журналістки Олени Чекан у другі роковини її смерті
Сьогодні, 21 грудня, другі роковини з дня смерті журналістки, сценаристки, акторки Олени Чекан, яка пішла з життя після тривалої хвороби 21 грудня 2013 року.

Про три життя Олени Чекан, про її вміння змінювати обставини своєї долі написав в «Українському тижні» в роковини смерті журналістки її колега та співавтор по роботі над фільмом «Мій Шевченко» Юрій Макаров. Стаття про Олену Чекан вийшла і в журналі «ШО», де журналісти згадують про колегу, про її творчість і рідкісний у професії талант «вживатися» в матеріал, над яким вона працювала.

Тексти Олени Чекан доступні українському читачеві в інтернеті. До того ж, наприкінці жовтня було презентовано книгу «У пошуках вільної України» (The Quest for a Free Ukraine), що вийшла в австрійському видавництві Der Konterfei. До збірки, редактором якої став син Олени Богдан Родюк-Чекан, увійшли переклади англійською мовою інтерв’ю пані Чекан з Андре Глюксманом, Вацлавом Гавелом, Томасом Венцловою, Кшиштофом Зануссі, Валентином Сильвестровим, Ахмедом Закаєвим та іншими політиками, інтелектуалами та діячами культури.

ms.detector.media