ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: MediaSapiens
18.12.2015 13:40
Профспілки підтримали процес реформування державного мовлення в суспільне - Червак
Профспілки підтримали процес реформування державного мовлення в суспільне - Червак
Представники профспілки працівників культури обговорили питання скорочення штату на об’єднаній НТКУ, зокрема на ОДТРК, які стали філії Національної телекомпанії. Про це йшлося під час зустрічі з першим заступником голови Держкомтелерадіо Богданом Черваком та генеральним директором Національної телекомпанії (НТКУ) Зурабом Аласанією 17 грудня.

На зустрічі були присутні представники осередків профспілки філій майже з усіх областей. За словами Богдана Червака, профспілки підтримали процес реформування державного мовлення в суспільне.

«Є розуміння, що тісна співпраця профспілок, Держкомтелерадіо і НТКУ є гарантією успіху створення Суспільного мовлення. Піднімалося питання й щодо можливого скорочення наступного року. Ми пояснили, що скорочення можливе, але воно відбуватиметься в контексті програмної політики. Якщо, приміром, для створення якісного контенту потрібно буде 300 чоловік, то їх не може бути 500», – сказав Богдан Червак у коментарі «Суспільному мовленню».

Зураб Аласанія у коментарі «Суспільному мовленні» також зауважив, що немає чітко визначеного відсотка скорочення для усіх. «Все буде дуже індивідуально. На одних філіях це може бути 10%, для інших всі 50%», – сказав генеральний директор НТКУ.

Нагадаємо, 28 вересня 2015 року відбулася зустріч керівників Держтелерадіо та НТКУ з представниками профспілок трудових колективів ОДТРК, НТКУ і НРКУ в зв’язку з реорганізацією державних мовників в ПАТ НСТУ, на якій також ішлося про скорочення.

ms.detector.media