ms.detector.media
MediaSapiens
ukranews.com
18.12.2015 13:09
Туреччина попросила в України допомоги в боротьбі з російською пропагандою
Туреччина попросила в України допомоги в боротьбі з російською пропагандою
Туреччина попросила в Міністерства інформаційної політики України допомоги в боротьбі з пропагандою Росії.

Про це заявила заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова у Львові під час конференції «Річниця Угоди про асоціацію між Україною та ЄС: підсумки та подальші кроки», повідомляє «Європейська правда».

«Нещодавно представники Туреччини запросили у нас методологічну допомогу в боротьбі з дезінформацією Росії», - сказала Попова.

У коментарі виданню вона зауважила, що до міністерства протягом останніх тижнів неодноразово зверталися представники посольства Туреччини в Україні.

«Зрештою, вчора ми провели зустріч між представниками нашого міністерства, інформаційного департаменту Міноборони, проекту StopFake та турецького посольства», - зазначила Попова.

«Ми обговорили можливі варіанти співпраці. Зокрема, йшлося про проведення навчання для представників Туреччини», - додала вона.

Як писав MediaSapiens, 8 грудня влада Туреччини затримала і депортувала з країни знімальну групу телеканалу «Россия 1».

Як відомо, у відносинах між країнами існує певна напруга після того, як Туреччина збила на турецько-сирійському кордоні російського бомбардувальника Су-24. Туреччина заявила, що літак порушив її повітряний простір, Росія це спростовує. Першим кроком у відповідь стало посилення Росією контролю за поставками товарів з Туреччини. Згодом уряд Росії опублікував перелік турецьких товарів, які віднині заборонено ввозити в Росію через санкції проти Туреччини.

Також спеціальний кореспондент «Телевізійної служби новин» (ТСН) телеканалу «1+1» Андрій Цаплієнко повідомив, що у Туреччині поліція переплутала знімальну групу українського каналу з російськими журналістами і затримала на кілька годин.

 

ms.detector.media