ms.detector.media
MediaSapiens
Роман Цимбалюк. Фото: з Тwitter видання "Новости Донбасса"
17.12.2015 13:35
Український журналіст передав Путіну вітання від полонених російських ГРУшників
Український журналіст передав Путіну вітання від полонених російських ГРУшників
Журналіст українського інформаційного агентства УНІАН Роман Цимбалюк під час щорічної великої прес-конференції президента Росії для ЗМІ у Москві, переказав Володимиру Путіну вітання від затриманих на Донбасі співробітників російського ГРУ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Про це повідомляє ТСН.ua.

Роман Цимбалюк звернувся до російського президента із словами: «У контексті  неодноразових тверджень щодо того, що  на Донбасі немає військових РФ, хотів переказати вітання від Єрофеєва та Александрова».

Володимир Путін відповів, що ніколи не заперечував, що на Донбасі є росіяни.

«Ми ніколи не говорили, що там немає людей, які займаються там вирішенням певних питань, у тому числі - і у військовій сфері. Але це не означає, що там присутні регулярні російські війська. Відчуйте різницю…», - заявив глава РФ.

Журналіст також запитав у президента Путіна, чи збирається Росія міняти незаконно утримуваних українських громадян Надію Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва, Станіслава Клиха і багатьох інших на російських спецпризначенців Евгена Єрофеєва і Олександра Александрова, затриманих силами АТО в Луганській області.

«Ви назвали там двох-трьох осіб... що ви їх пропонуєте міняти... А потім почали довгий список, на кого ви їх хочете обміняти. Обмін має бути рівноцінним», - заявив Володимир Путін, передає УНІАН.

Він зазначив, що це питання необхідно обговорити з українською владою, і «продовжити те, на чому ми завжди наполягали, і те, що пропонує президент України, – потрібно звільняти людей, яких тримають як з одного боку, так і з іншого».

Президент Росії заявив, що перш за все це стосується «людей з Донбасу» і військовослужбовців, затриманих на сході України. «Обмін має бути рівноцінним. Ми з колегами повинні це все обговорити», - підсумував Володимир Путін.
ТСН.ua веде текстову трансляцію прес-конференції російського президента.

Нагадаємо, під час минулорічної великої прес-конференції президента Росії 18 грудня 2014 року, Володимир Путін не дав відповіді на запитання журналіста УНІАН Романа Цимбалюка, коли Росія припинить каральну операцію проти населення Донбасу.

ms.detector.media