ms.detector.media
MediaSapiens
The Sales Lion
14.12.2015 10:15
Twitter повідомив користувачів про загрозу злaму
Twitter повідомив користувачів про загрозу злaму
Компанія Twitter вперше за час свого існування попередила своїх користувачів про загрозу з боку «спонсорованих державною владою хакерів».

Відповідний лист компанія направила користувачам, чиї акаунти визнала такими, що опинилися в небезпеці. За даними внутрішньомережевого опитування користувачів Twitter, приблизно кожен п'ятий (20 відсотків від загальної кількості акаунтів) отримав листи з попередженнями. 

Про це повідомило видання Financial Times у неділю, 13 грудня. 

Як пише газета, Twitter попереджає, що атаки можуть проводитися для отримання телефонних номерів, адрес електронної пошти та IP-адрес користувачів. 

При цьому не уточнюється, про які саме держави йдеться. Хакерам вдалося завдати шкоди «незначній групі» власників Twitter-акаунтів, стверджує видання. Щодо цих випадків ведеться внутрішнє розслідування. 

Газета підкреслює, що такі великі компанії, як Google і Facebook, вже мають системи попередження та оповіщення користувачів про можливі злами. Twitter існує з 2006 року, Facebook з 2004-го, Google з 1997-го. Кількість активних користувачів сервісу Twitter — 320 мільйонів осіб. Загалом у Twitter зареєстровано понад 500 мільйонів акаунтів.

Нагадуємо, що у Євросоюзі підготували законопроект, який визначає більш суворі вимоги до онлайн-сервісів та соціально-економічної інфраструктури у частині кібербезпеки.

ms.detector.media