ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: НСЖУ
09.12.2015 13:41
У Верховній Раді відкрито виставку робіт парламентських фотокореспондентів
У Верховній Раді відкрито виставку робіт парламентських фотокореспондентів
8 грудня у Верховній Раді відкрилася виставка світлин про рік роботи українського парламенту 8-го скликання.

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ), яка разом з апаратом Верховної Ради стали ініціаторами та організаторами проекту.

Фотовиставка «Рік Верховної Ради восьмого скликання» розміщена у  парламентських кулуарах на третьому поверсі (Київ, вул. Грушевського, 5). Загалом на виставці експонуються роботи 13 незалежних фотографів і репортерів українських ЗМІ. Для участі в проекті надали світлини Влад Содель, Богдан Бортаков, Владислав Мусієнко, Ольга Іващенко, Михайло Палінчак, Олександр Косарєв, Віталій Носач, Інна Соколовська, Володимир Тарасов, Анастасія Сироткіна, Станіслав Груздєв та інші.

У непленарні тижні всі охочі матимуть змогу відвідати виставку в рамках екскурсій до Верховної Ради. Виставка триватиме по 15 січня 2016 року.

За словами першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка, організатори не керувалися жодними політичними пристрастями чи вподобаннями при відборі фото. «Ключове завдання – це дати можливість творчим людям презентувати свої роботи. Оскільки у стінах Верховної Ради «прописані» не тільки депутати, а й парламентські журналісти, ми хотіли, аби вони «відзвітували» за рік роботи, за ті події, які вони зафіксували, за ті емоції, що є на їхніх знімках. Ми бачимо, що частина робіт, можливо, є неприємними для політиків. Але, разом з тим, це може бути своєрідним  застереженням для них», - сказав Сергій Томіленко.

В.о. керівника апарату Верховної Ради України Володимир Слишинський стверджує, що  апарат не втручався у відбір світлин, журналістам дали можливість розмістити те, що вони хотіли, а не «паркетні» фото. 

«Організацію виставки, відбір фотографій та комунікацію з фотографами взяла на себе Спілка журналістів. І ми підтримали цю ініціативу, аби дати журналістам можливість самим показати, яким вони побачили цей рік роботи парламенту. Мені здається, вийшло добре, без прикрас. Сподіваюся, що це перша, але не остання фотовиставка, ми будемо і надалі співпрацювати з журналістами, щоб відчувати їх прицільний погляд», - наголосив Володимир Слишинський.

Куратор фотовиставки, активіст Київської організації НСЖУ та активіст фонду «Журналістська ініціатива» Сергій Шевченко наголошує: всі світлини – це художні знімки, справжнє мистецтво. «Особливістю виставки є те, що це не хроніка подій, а осмислення нашого життя через призму того, що відбувається в парламенті. Крім того, це бюджетний проект, реалізований силами волонтерів і доброчинців. Адже ми розуміємо, що кошти потрібні там, на Сході. Хочеться, щоб ця виставка сприяла дальшому розвитку демократії в країні, свободі слова», – зазначив він.

Нагадаємо, Національна спілка журналістів України та Апарат Верховної Ради України запросили у листопаді парламентських фотокореспондентів національних видань та інформагентств, акредитованих журналістів долучитися до фотовиставки «Рік парламенту 8-го скликання». Було вказано, що учасники будуть відзначені подяками ВРУ.

 

ms.detector.media