ms.detector.media
MediaSapiens
Волинська обласна рада. Фото: voladm.gov.ua
08.12.2015 12:39
Охорона Волинської облради не допускала журналістку на сесію
Охорона Волинської облради не допускала журналістку на сесію
8 грудня кореспондентку інтернет-видання «ВолиньPost» Анну Бліннікову охоронці намагалися не пропустити на сесію Волинської обласної ради.

Про це йдеться у повідомленні «ВолиньPost».

Біля входу до сесійної зали журналістку зустріли охоронці, обшукали за допомогою спецпристрою і  спробували заборонити відвідати сесію.  На запитання охоронців, які тепер стежать за порядком на сесії, чи є зброя, Анні Бліннікова пожартувала, відповівши: «Аякже».  Після цього сумочку і кишені журналістки обшукали на наявність зброї.

Не знайшовши підозрілих предметів, охоронці однаково не хотіли пускати кореспондентку видання до сесійної зали, аргументувавши тим, що на сесію не можна запізнюватися. Вони зазначили, що є спеціальний документ, у якому прописане відповідне правило для представників ЗМІ.  Спочатку вони заявили, що документ зберігається в охоронців, що на першому поверсі будівлі облради, але потім зізналися, що ніяких подібних задокументованих правил вони не бачили. 

Нагадаємо, 23 вересня близько 50 людей, які назвалися мешканцями Маневицького району Волинської області, перешкоджали проїзду голови ОДА Володимира Гунчика та журналістів, серед яких був кореспондент «ВолиньPost». Вони спинили автомобіль голови області та автобус із журналістами, вимагаючи дати їм дозвіл на видобуток бурштину. За повідомленням видання, місцеві мешканці погрожували журналістам і не дозволяли знімати. Міліція вимушена була зробити коридор, аби автівки з журналістами та губернатором проїхали.

ms.detector.media