ms.detector.media
MediaSapiens
moldova.md
08.12.2015 13:20
У Молдові медіаорганізації вимагають заборонити російську телевізійну пропаганду
У Молдові медіаорганізації вимагають заборонити російську телевізійну пропаганду
Низка молдавських неурядових медіаорганізацій вимагають від Координаційної ради з телебачення і радіо заборонити ретрансляцію на території Молдови інформаційних і політичних програм російського телебачення.

З відповідною заявою виступили Асоціація незалежної преси, Незалежний центр журналістики, Центр журналістських розслідувань, Спілка журналістів Молдови та інші, повідомляє Укрінформ.

«Ми вимагаємо від Координаційної ради з телебачення і радіо не допустити ретрансляції на території Молдови інформаційних та інформаційно-аналітичних програм російського телебачення, в яких грубо порушується принцип об'єктивності, соціально-політичної рівноваги та неупередженості при подачі інформації», - наголошується у заяві.

Також організації вимагають ретельніше проводити моніторинг ретрансльованих у країні телеканалів РФ, оскільки за оцінками експертів багато операторів порушують розпорядження Координаційної ради про заборону на ретрансляцію політичних шоу з РФ.

Як повідомляв MediaSapiens, з жовтня у Литві набули чинності поправки, що дозволяють карати ретрансляторів за пропаганду війни чи заклики до зміни конституційного ладу. Таких мовників каратимуть штрафами.

Також у Литві з 1 січня 2016 року припинить виходити єдина у країні локальна інформаційна програма російською мовою - програма «Литовское Время».

ms.detector.media