ms.detector.media
MediaSapiens
media.search.lt
04.12.2015 13:40
У Литві закрили останню новинну програму, що виходила російською
У Литві закрили останню новинну програму, що виходила російською
У Литві вирішили повністю відмовитися від випусків новин російською мовою.

 На сайті медіахолдингу ВМА, що володіє «Первым Балтийским каналом», повідомляється, що з 1 січня 2016 року єдина у Литві локальна інформаційна програма на російській мові - програма «Литовское Время»- не виходитиме в ефір. 

«Це рішення керівництва каналу обумовлене поточною політичною ситуацією в Литві, - мовиться на сайті каналу. - Протягом 12 років програма «Литовское Время» серед небагатьох пропонувала максимально різнобічний погляд на локальні події». 

Далі керівництво каналу скаржиться, що «медіаполітика нинішньої литовської влади має мало спільного з європейськими цінностями, невід’ємною частину яких є свобода слова та дотримання законів ЄС». Також повідомляє, що протягом 2016 року канал структурує свою програмну сітку з метою більшого задоволення інтересів та потреб литовських телеглядачів в інших програмних жанрах. 

Нагадуємо, що З жовтня у Литві набули чинності поправки, які дозволяють карати ретрансляторів за пропаганду війни чи заклики до зміни конституційного ладу. Таких мовників каратимуть штрафами.

ms.detector.media