ms.detector.media
MediaSapiens
"Преступности.НЕТ"
02.12.2015 13:36
Миколаївський журналіст домігся розгляду в суді справи про напад дружинника міськвиконкому
Миколаївський журналіст домігся розгляду в суді справи про напад дружинника міськвиконкому
2 жовтня у Центральному районному суді Миколаєва пройшло підготовче засідання у справі дворічної давності про загрози журналісту видання «Преступности.НЕТ» Андрію Лохматову з боку колишнього дружинника Миколаївського міськвиконкому Олександра Кір'янова.

До суду з'явилися всі сторони процесу - обвинувачений з адвокатом, потерпілий Андрій Лохматов та прокурор прокуратури Миколаєва Іван Хомик, що представляє сторону обвинувачення.  Про це повідомляє видання «Преступности.НЕТ».

В ході судового засідання прокурор оголосив, що обвинувальний акт відносно Олександра Кір'янова складений відповідно до норм законодавства, і немає ніяких підстав не призначати справу до розгляду. У результаті суддя Сергій Медюк призначив справу до розгляду по суті, відкритий процес розпочнеться 10 грудня.

Нагадаємо, у ніч з 9 на 10 липня 2013 року під час затримання співробітниками ДАІ автомобіля Range Rover один з пасажирів позашляховика почав погрожувати фізичною розправою кореспондентам «Преступности.НЕТ» Анатолію Чубаченку та Андрію Лохматову, які проводили фото-і відеофіксацію інциденту. Чоловік, який показав посвідчення дружинника виконкомому Миколаївської міської ради на ім'я Олександра Кір'янова, намагався вихопити фотоапарат у журналіста, а потім у грубій формі погрожував представникам ЗМІ фізичною розправою та переслідуваннями.

Було відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України («Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»). Справа розслідувалася в Центральному райвідділі міліції Миколаєва, де даним провадженням займалися троє слідчих. Журналіста Анатолія Чубаченка в підсумку перевели зі статусу потерпілого в статус свідка.

У липні 2015 року справу закрили вчетверте - відповідну постанова підписав слідчий Миколаївського міськуправління міліції А.Куратьов. При цьому потерпілого Андрія Лохматова про це не поінформували, що суперечить статті 56 КПК України.

У вересні 2015 року журналіст оскаржив у суді постанову слідчого А.Куратьова про закриття кримінального провадження за фактом позгроз і агресивних дій з боку Олександра Кір'янова, який мав при собі посвідчення дружинника виконкому Миколаївської міськради. Суддя Центрального райсуду Миколаєва Дмитро Тишко задовольнив скаргу Андрія Лохматова, скасувавши постанову слідчого про закриття провадження.

 

ms.detector.media