ms.detector.media
MediaSapiens
guim.co.uk
30.11.2015 17:46
ISIS з головами качок - в інтернеті борються з тероризмом гумором
ISIS з головами качок - в інтернеті борються з тероризмом гумором
Члени «іміджборду» 4chan наклали на зображення терористів ISIS голови качок, які стрімко поширилися у Twitter та Facebook.

Про це повідомляє The Guardian.

«Це виглядає, як качка, плаває, як качка та крякає, як качка - чи міг це насправді бути бойовик Ісламської держави?» - пише видання. 

Члени «іміджборду» 4chan почали накладати гумові голови качок на зображення бійців ISIS. Зображення стали вірустими в інтернеті - їх почали масово постити у Twitter, Facebook і т.д. 

ISIS fighters photoshopped as rubber ducks. Because humor beats terror. https://t.co/KnFNVXFZYl pic.twitter.com/iAs3EPG3eh

— Andrew Stroehlein (@astroehlein) November 27, 2015

Isis is way less scary when you make them rubber ducks pic.twitter.com/W3A9up5iMX

— D-day (@Nicky_Devlin) November 25, 2015

«Як щодо кастрації образу ISIS через заміщення облич на всіх пропагандистських фотографіях качками для ванн?», - написав користувач 4Chan на Shit4chanSays (/s4s/) board. 

Користувачі Reddit втілили цю ідею в мем, коли зображення опинилося на ресурсі r/4chan subreddit, що генерує контент з 4Chan. 

«Це змусило мене закрякати», - запостив один з користувачів Reddit. Інший спитав: «Ви би ліпше боролися з тисячею членів ISIS, якби вони були розміром з качку, чи з однією качкою, розміром як ISIS?». 

З того моменту сотні зображень з терористами з качиними головами були розміщені в інтернеті. Деякі творчі користувачі причепурили їх. Дехто додав кольори веселки. 

Відібрані зображення були розміщені на сайті для обміну зображеннями з назвою «Створює державу качок». 

Терористи з «Ісламської держави Іраку і Леванту» досконало використовують медіа для поширення своїх ідей. На MediaSapiens можна прочитати переклад статті дослідниці соціології релігії Кентського університету Саймон Котті, в якій авторка пояснює, що пропаганда терористів є ефективною та як США можуть протистояти їй.

ms.detector.media