ms.detector.media
MediaSapiens
Wikimapia
30.11.2015 15:34
У Харкові охоронець перешкоджав брати інтерв’ю у чиновника – відкрито провадження
У Харкові охоронець перешкоджав брати інтерв’ю у чиновника – відкрито провадження
У Харкові Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістки газети ГО «Громадська варта.Харків».

Як повідомляє Департамент комунікації Нацполіції України,  23 листопада представниця ГО «Громадська варта. Харків», яка, з її слів, є журналісткою однойменної газети, звернулася до Дзержинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Вона повідомила, що під час інтерв’ю з начальником одного з відділів адміністрації Дзержинського району Харкова один із працівників муніципальної служби охорони, яких викликав посадовець, вчинив перешкоджання її законній професійній діяльності журналіста.

Повідомлення того ж дня було зареєстроване в Журналі єдиного обліку Дзержинського відділу поліції.

24 листопада відомості про цей факт внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, проводяться слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії.

ms.detector.media