ms.detector.media
MediaSapiens
Сторінка у Facebook Тараса Білки
30.11.2015 11:23
Кореспондент «Громадського ТБ. Запоріжжя» пов’язує пограбування із журналістським розслідуванням
Кореспондент «Громадського ТБ. Запоріжжя» пов’язує пограбування із журналістським розслідуванням
27 листопада невідомі обікрали квартиру, де мешкає журналіст «Громадського ТБ. Запоріжжя» Тарас Білка. Постраждалий пов’язує інцидент із підготовкою журналістського розслідування.

«Громадське ТБ. Запоріжжя» повідомляє з посиланням на слідство, що крадіжка сталася увечері, після 17.00. Зловмисник потрапив до квартири через балкон, піднявшись решіткою з першого поверху і зламавши двері. Постраждалий повідомив, що сусіди з першого поверху будинку відмовилися співпрацювати зі слідчими.
Серед вкрадених речей – ноутбук Lenovo, фотоапарат Nikon D 7000 і об’єктив 18-150, власні заощадження на суму близько 14 тисяч гривень.

Журналіст звертає увагу,  що грабіжник викрав флеш-накопичувачі. «А найбільше дивує те, що крадії не вкрали три телефони, дорогий зарядний пристрій з сонячною батареєю, L-book. Проте, забрали флеш-накопичувач і дві SD-карти з фотоапарата. Не прихопивши телефон Motorola moto g, з нього витягли мікро-SD карту на 32 гБ. А також два CD», – повідомив Тарас Білка.

Він також поінформував, що напередодні пограбування за ним могли стежити. «Я раніше не говорив, але ще вдень, після зустрічі в районі міськради мені здалося, що за нами слідкують два молодики. Я вирішив запитати у них, чому вони весь час стояли напроти кафе, де відбувалася зустріч, та йдуть за мною до зупинки, але вони розвернулися і пішли геть, коли я почав до них наближатися. Бігти за ними я не став», – зазначив журналіст.

Тарас Білка повідомив у своєму Facebook, що наразі готує журналістське розслідування. «Так, дійсно, готується дуже серйозне журналістське розслідування. Зібрано інформацію. І, за іронією, більшість документів було отримано сьогодні. Найближчим часом вони будуть передані в СБУ. Не в міліцію. Чому? Поки не скажу. Людині, що нам їх передала, так і сказали - ні в якому разі не звертатися в міліцію. Тільки до нас і в СБУ. Наступний тиждень багато покаже», - написав журналіст 27 листопада.

За фактом пограбування журналіст звернувся до правоохоронних органів.

ms.detector.media