ms.detector.media
MediaSapiens
Ельдар Рязанов, joinfo.ua
30.11.2015 10:00
Помер режисер Ельдар Рязанов
Помер режисер Ельдар Рязанов
Російський режисер Ельдар Рязанов помер у ніч на понеділок в лікарні у віці 88 років.

Цю інформацію агенції ТАСС підтвердили його родичі.

За попередньою інформацією, причиною смерті стала серцева недостатність.

Більше тижня тому його шпиталізували через проблеми із здоров'ям.

Народний артист СРСР Ельдар Рязанов зняв приблизно 30 фільмів - майже всі вони стали популярними у радянському та російському кінопрокаті.

Найвідоміші з них - «Карнавальна ніч», «Гусарська балада», «Бережися автомобіля», «Жорстокий романс», «Службовий роман», «Гараж», «Іронія долі, або З легким паром», «Вокзал для двох».

«Я вважаю, що людина повинна залишатися сама собою завжди і робити те, що вона вважає за потрібне. Я багато разів входив у моду, виходив з неї, але ніколи не робив нічого для того, щоб бути модним. Іноді я був модним, іноді не був модним, потім знову ставав модним», - сказав пан Рязанов кілька років тому, відповідаючи на питання читачів російської служби ВВС.

«Про себе можу сказати одне - я завжди робив такі фільми, які я сам, як глядач, хотів би побачити. Коли я дивився таку картину, зроблену іншим, я завжди шкодував, що це не я її поставив», - розповів режисер.

У березні минулого року режисер підписав лист із засудженням «російської військової інтервенції» в Україні, а також лист "проти війни, проти самоізоляції Росії, проти реставрації тоталітаризму».

ms.detector.media