ms.detector.media
MediaSapiens
Hürriyet Daily News
27.11.2015 11:00
У Туреччині арештували двох журналістів, звинувативши у посібництві ISIS
У Туреччині арештували двох журналістів, звинувативши у посібництві ISIS
Головний редактор турецької газети Cümhuriyet («Республіка») Джан Дюндар і представник новинного бюро в Анкарі Ердем Гюль арештовані за підозрою у шпигунстві та посібництві терористам у Сирії.

Про це повідомляє Hürriyet Daily News.

«Нас звинувачують у «шпигунстві». Президент сказав, що це «зрада». Ми не зрадники, не шпигуни чи герої, ми - журналісти. Те, що ми зробили, це була журналістська діяльність», - сказав Дундар перед наданням свідчень у прокуратурі 26 листопада.

Журналістів звинувачують у шпигунстві та допомозі «терористичним організаціям» через опублікований ними у 2014 році матеріал про те, що турецькі силовики нібито постачають зброю сирійським повстанцям.

Як писав MediaSapiens, на початку листопада турецька поліція заарештувала двох редакторів журналу Nokta, який критикував владу.

Опоненти звинуватили владу Туреччини у тиску на свободу слова.

Також 13 листопада опівночі від мовлення через супутник Turksat був відсторонений опозиційний медіа-холдинг Samanyolu разом з 13 каналами та радіо, які до нього відносяться.

2 листопада ОБСЄ і ПАРЄ в опублікованій спільній доповіді розкритикували перемогу правлячої в Туреччині Партії справедливості і розвитку, критикуючи її також і за утиски ЗМІ. Представники міжнародних організацій з дотримання свободи ЗМІ заявили про різке погіршення ситуації зі свободою слова у Туреччині, називаючи її катастрофічною.

ms.detector.media