ms.detector.media
MediaSapiens
fotokto.ru
24.11.2015 17:52
Редактора донецької газети Олександра Кучинського вбив екс-водій – суд
Редактора донецької газети Олександра Кучинського вбив екс-водій – суд
Слов'янський міськрайонний суд Донецької області, що головного редактора донецької газети «Експрес-кримінал» 47-річного Олександра Кучинського та його дружину вбив екс-водій і помічник.

Про це йдеться в постанові суду про дозвіл на затримання підозрюваного для участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, повідомляє видання «Новости Донбасса».

Нагадаємо, 29 листопада 2014 року редактора газети «Кримінал експрес» Олександра Кучинського та його дружину було жорстоко вбито на їх дачі в селі Богородичне Слов’янського району Донеччини.

У постанові зазначається, що підозрюваний мав з жертвами стійкі зв'язки, «як з особами у яких він працював водієм, і був довіреною особою сім'ї, маючи при цьому безперешкодний доступ в їхньої оселі, де міг тимчасово проживати». Йому було відомо, що в будинку знаходиться велика сума грошей, які він раніше привозив.  

«Під час розслідування стало відомо, що водій в січні вступив в угруповання “ДНР” і з позивним “Чіп” воює в бандформуванні Мотороли “Спарта”. І брав безпосередню участь в обстрілі українських військових біля сіл Безіменне, Широкіне та смт Мар'їнка. Також він був помічений у бойових діях в районі донецького аеропорту. При цьому слідчий підкреслив, що підозрюваний, отримавши відомості про свій розшук, буде ховатися і зробить все, щоб уникнути покарання», - йдеться в матеріалі «Новостей Донбасса».

У виданні нагадали, що крім роботи в газеті «Експрес-кримінал» Олександр Кучинський написав книги «Хроніка донецького бандитизму» і «Антологія замовного вбивства», в яких йшлося про кримінальні протистояння на Донбасі в 90-ті роки. Його книги викликали великий резонанс і стали підставою для декількох судових розглядів за позовами про захист честі, гідності та ділової репутації героїв його публікацій.

ms.detector.media