ms.detector.media
MediaSapiens
РБК
24.11.2015 11:13
Роскомнагляд знайшов у Вікіпедії заборонену інформацію
Роскомнагляд знайшов у Вікіпедії заборонену інформацію
Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій та масових комунікацій у чотирьох статтях Вікіпедії знайшла заборонену інформацію.

Про це пише Meduza.

18 листопада стало відомо, що Федеральна служба Російської Федерації з контролю за обігом наркотиків попросила заблокувати п’ять статей про наркотики. 

У «Вікіпедії» припускають, що це сторінки «MDMA», «Кокаїн», «Амфетаміни», «Метамфетаміни» і «Spice» (курильна суміш).

Роскомнагляд помідомляє, що однією зі статей був матеріал про JWH-018, але її вирішили не вносити до реєстру заборонених сайтів після виправлення.

«Вікіпедія» має всього три дні на те, щоб усунути виявлені Роскомнаглядом порушення. В іншому випадку ресурс може бути заблокований. Для повного блокування достатньо всього обмежити доступ до однієї сторінки, оскільки сайт працює через протокол https.

Раніше «Вікіпедія» вже неодноразово вступала у полеміку з Роскомнаглядом щодо контенту. У серпні 2015 року сайт ненадовго заблокували на вимогу суду, який визнав забороненою статтю про Чарас. У висновку така вимога була скасована. У реєстрі заборонених сайтів є публікації «Вікіпедії» про самогубство, але за це сайт не блокують.

ms.detector.media