ms.detector.media
MediaSapiens
24.11.2015 09:52
Сьогодні Верховна Рада може ухвалити закон про роздержавлення
Сьогодні Верховна Рада може ухвалити закон про роздержавлення
Сьогодні, 24 листопада, у порядку денному Верховної Ради одними з перших питань містяться два медійні законопроекти, у тому числі – законопроект про роздержавлення.

Парламент планує розглянути в першому читанні законопроект № 1123 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» та № 2766 «Про внесення змін до Закону України “Про телебачення і радіомовлення” (щодо визначення передач європейського виробництва)».

Парламентський Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував за результатами розгляду в першому читанні прийняти законопроект про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ за основу та в цілому з урахуванням пропозиції Міністерства юстиції України доповнити статтю 1 проекту закону частиною другою такого змісту: «2. Друковані засоби масової інформації, у яких здійснюється офіційне опублікування нормативно-правових актів Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, а також інших органів, акти яких відповідно до законодавства підлягають державній реєстрації, а також механізм реалізації положень щодо офіційного опублікування та набрання чинності нормативно-правовими актами визначаються відповідними законами».

А законопроект щодо визначення передач європейського виробництва Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував прийняти за основу.

Нагадаємо, що законопроект № 1123 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації» передбачає роздержавлення преси: вихід органів влади і місцевого самоврядування зі складу засновників (співзасновників) друкованих ЗМІ або перетворення друкованих ЗМІ, заснованих центральними органами виконавчої влади, на офіційні друковані видання. Реформа є одним із зобов’язань України перед Радою Європи, її добиваються українські медійні організації. 10 листопада Верховна Рада вже вчетверте не встигла розглянути цей законопроект.

ms.detector.media