ms.detector.media
MediaSapiens
aboutus.ft.com
20.11.2015 16:27
Журналісти Financial Times оголосили про страйк
Журналісти Financial Times оголосили про страйк
Журналісти Financial Times заявили, що планують масштабний страйк.

92% членів профспілки National Union of Journalists проголосували за акцію протесту проти зміни пенсійної політики корпорації Nikkei, у власності якої знаходиться ЗМІ.

Про це пише The Guardian.

«Це голосування підтверджує, що всі журналісти розчаровані Nikkei. Коли холдинг придбав видання, він дав нам обіцянку зберегти пенсії в повному обсязі після поглинання FT. Зараз у співробітників, аж до головних директорів, не залишилося довіри до старшого менеджменту компанії. Ми оголошуємо про намір провести страйк, якщо Nikkei терміново не сяде за стіл переговорів і не дасть нам гарантії пенсійного забезпечення співробітників», - заявив засновник профспілки NUJ в Financial Times Стів Берд.

Якщо до кінця 20 листопада Nikkei не запропонує умови збереження пенсійного фонду FT, профспілка проведе загальні збори і призначить дату страйку.

Нагадуємо, що у липні шість профспілок працівників ЗМІ оголосили про проведення 24-годинного страйку в Agence France-Presse. Причиною виступу стало рішення керівництва агентства скасувати так звані соціальні угоди, які визначали умови праці. 
ms.detector.media