ms.detector.media
MediaSapiens
/semenyuk.lviv.ua
20.11.2015 15:32
ЄС запрошує місцеві ЗМІ на тренінги з відеовиробництва та написання статей про переселенців
ЄС запрошує місцеві ЗМІ на тренінги з відеовиробництва та написання статей про переселенців
Журналісти регіональних ЗМІ запрошуються на продакшн-тренінги з підготовки матеріалів про життя переселенців. Перші тренінги для місцевих теле-, друкованих та онлайн медіа будуть проведені у різних регіонах України упродовж листопада-грудня 2015 року.

Навчання здійснюється у рамках проекту «Голос місцевих медіа: особливості висвітлення тематики переселенців, професійні норми та стандарти», фінансованого Європейським Союзом. Фундація «Томсон» (Великобританія) та Інститут Регіональної Преси та Інформації (ІRMI, Україна) організовують тренінги у партнерстві з Національною спілкою журналістів України.

П’ятиденні продакшн-сесії організовані таким чином, що до кінця навчання кожен учасник матиме актуальний, збалансований матеріал для публікації на своєму телеканалі, газеті чи новинному сайті.

Від початку тренінгу  учасники, за підтримки міжнародних тренерів Фундації «Томсон» та місцевих експертів IRMI, працюватимуть над пошуком історій, досліджуватимуть  проблематику, аналізуватимуть її, писатимуть статті, зніматимуть та редагуватимуть відео,  і фіналізуватимуть матеріли для публікацій та трансляцій.

Під час навчання, учасники опанують необхідні редакторські навички та ознайомляться з найкращими практиками для висвітлення тематики переселенців. Через збалансовані, конструктивні новини місцеві видання можуть попередити виникнення конфліктних ситуацій.

У перспективі створена під час проекту мережа регіональних медіа слугуватиме платформою для налагодження прямої співпраці з колегами у країнах ЄС.

З практичних причин, тренінги для тележурналістів та друкованих/онлайн ЗМІ проводитимуться окремо. Окремі сесії передбачені для журналістів Донецької та Луганської областей, а також Криму.

Для участі у тренінгу потрібно наділати резюме та короткий мотиваційний лист на е-скриньку irmi.ukraine@gmail.com, вказавши тему семінару. Якщо Ви є членом Національної спілки журналістів України, додайте в копію заявки емейл НСЖУ – oblik@nsju.org

Критерії та термін прийняття заявок вказані у розкладі нижче.

Тренінги для тележурналістів - регіональні тележурналісти з будь-якого регіону України, які працюють на місцевій телевізійній станції

Тренінги для журналістів з Донбасу та Криму

Запрошуються журналісти місцевих друкованих та онлайн видань Донбасу та Криму:

Тренінги для друкованих та онлайн видань– журналістики з усіх регіонів України, які працюють у місцевих медіа.

Для отримання більш докладної інформації  звертайтеся до офісу ІРМІ irmi.ukraine@gmail.com  або до НСЖУ – oblik@nsju.org .

ms.detector.media