ms.detector.media
MediaSapiens
glavnoe.ua
20.11.2015 11:19
У Польщі радіостанцію позбавили ліцензії за трансляцію російської пропаганди
У Польщі радіостанцію позбавили ліцензії за трансляцію російської пропаганди
Польська комерційна радіостанція Радіо Хобі, яка транслювала передачі російського пропагандистського Радіо Спутнік польською мовою, втратила ліцензію на мовлення.

Про це повідомила польська Державна рада радіомовлення і телебачення (KRRiT), повідомляє Польське радіо.

Процедуру відкликання концесії Державна рада радіомовлення і телебачення розпочала ще у липні цього року. Причина - те, що радіостанція, покриття якої сягає північних районів Варшави, транслювала контент російського пропагандистського Радіо Спутнік польською мовою.

За словами багатьох коментаторів та експертів радіоринку Польщі, Радіо Хобі стало головним рупором російської пропаганди в країні. Цікаве й те, що якщо програма готується за межами Польщі, вона не лише порушує закони Польщі, але й директиви ЄС.

У поясненні Державної ради радіомовлення і телебачення щодо відкликання ліцензії зазначено: «Концесія не може бути предметом комерційних угод; на думку Ради, мовник Радіо Хобі відмовився від права розповсюдження частини своєї програми, від впливу на зміст і спосіб розподілу програми, що є грубим порушенням закону про радіо і телебачення».

ms.detector.media