ms.detector.media
MediaSapiens
tvsatodessa.od.ua
11.11.2015 12:01
Комітет свободи слова проводить слухання з упровадження цифрового мовлення в Україні
Комітет свободи слова проводить слухання з упровадження цифрового мовлення в Україні
Сьогодні, 11 листопада, Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики проведе комітетські слухання на тему: «Впровадження ефірного наземного цифрового мовлення в Україні: виклики і проблеми інформаційної безпеки».

До участі у слуханнях запрошені народні депутати України, керівники центральних органів виконавчої влади, що мають повноваження з управління інформаційною сферою, члени Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, керівники телерадіоорганізацій, провайдери і оператори ринку телекомунікацій, представники громадських медійних організацій, зокрема, ГО «Телекритика».

Слухання відбудуться о 14.30 за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 18/2, кім.12.

Комітет ухвалив рішення про проведення 11 листопада таких слухань на своєму засіданні 16 вересня.

Нагадаємо, 17 червня поточного року завершився період, за який Україна разом з іншими країнами Європи, Азії та Африки мала перейти на цифровий стандарт ефірного телемовлення. Однак цього переходу так і не сталося. Українське телебачення продовжує паралельно мовити в аналоговому і цифровому стандартах. Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики визнав виконання плану переходу на цифрове мовлення в Україні незадовільним.

Згідно із цьогорічною редакцією Плану розвитку національного телерадіоінформаційного простору, ухваленого Нацрадою, вимкнення аналогового телебачення в Україні здійснюватиметься в чотири етапи і в такі строки:

-І етап: м. Київ, Київська, Житомирська, Рівненська, Волинська, Львівська, Закарпатська області, Автономна Республіка Крим та м. Севастополь - із 17 червня 2015 року;

-ІІ етап: Івано-Франківська, Хмельницька, Вінницька, Чернівецька, Одеська області - з 31 грудня 2015 року;

-ІІІ етап: Полтавська, Тернопільська, Черкаська, Кіровоградська, Миколаївська, Херсонська, Дніпропетровська, Запорізька області - з 30 червня 2016 року;

-IV етап: Луганська, Донецька, Чернігівська, Харківська, Сумська області - з 31 грудня 2016 року.

20 серпня Нацрада розглянула проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України» і запропонувала змінити термін вимкнення аналогового телемовлення на 30 червня 2018 року. Раніше Нацрада пропонувала продовжити використання радіочастотного ресурсу для потреб аналогового телебачення лише до кінця 2017 року.

ms.detector.media