ms.detector.media
MediaSapiens
09.11.2015 13:46
«1+1» зняв з ефіру «Вечірній квартал», пояснивши це технічною помилкою
«1+1» зняв з ефіру «Вечірній квартал», пояснивши це технічною помилкою
Телеканал «1+1» скасував ефір нового випуску шоу «Вечірній квартал», який був запланований 7 листопада на 21:15. Про це увечері 7 листопада повідомила студія «Квартал 95», яка виробляє шоу.

У студії заявили, що за кілька годин до ефіру телеканал «1+1» повідомив керівництво студії, що новий випуск проекту був знятий з програмної сітки, не пояснюючи причин цього рішення. Студія «Квартал 95» запевняє, що виконала свої зобов'язання і зробила все можливе, щоб «Вечірній квартал» з'явився в ефірі, а всі необхідні матеріали були завчасно передані на канал.

«За десять років існування проекту “Вечірній квартал” в ефірі українського телебачення це перший випадок скасування показу телевізійної версії концерту. За роки існування проекту в країні змінилося чотири президенти, пройшло два Майдани, почалася антитерористична операція на сході країни, і жодного разу за цей час ніякі обставини не вплинули на долю телевізійного проекту», - йдеться в заяві студії «Квартал 95».

На переконання студії «Квартал 95», рішення про скасування концерту «Вечірній квартал» порушує умови співпраці студії та каналу «1+1», є неприпустимим і порушує принципи свободи слова, обмежуючи права телеглядачів на доступ до телевізійного контенту.

Запис концерту відбувся 25 жовтня. Програма «Вечірнього Кварталу», «як завжди, відбивала актуальні теми і події в політичному та економічному житті країни», зауважили в студії.

Реагуючи на цю заяву і стурбованість студії «Квартал 95», канал «1+1» висловив здивування. Як пояснила прес-служба каналу, при програмуванні вказаного тижня (2-8 листопада) сталася технічна помилка. При цьому канал «1+1» запланував показ нових випусків програми «Вечірній квартал» аж на 12 і 19 грудня, тобто переніс їх більш ніж на місяць. «1+1» зауважив, що повідомив про такі плани партнерів, «як тільки ситуація стала для нас очевидною».

При цьому канал «1+1» анонсував 16 листопада прем’єру комедійного політичного серіалу студії «Квартал 95» «Слуга народу». Щоправда, цей серіал виходитиме по буднях, а не по суботах, як «Вечірній квартал».

«Хочемо запевнити наших глядачів і шанувальників Студії Квартал 95, що причин для занепокоєння немає, вже 16 листопада в ефір вийде новий комедійний серіал виробництва Студії - "Слуга народу", а в грудні будуть показані нові випуски "Вечірнього Кварталу"», - йдеться в повідомленні прес-служби «1+1».

Нагадаємо, що у вересні стався скандал з відмовою каналу «1+1» від трансляції суспільно-політичного ток-шоу «Шустер live» виробництва «Савік Шустер студії». Після двох випусків з 18 вересня «1+1» прибрав «Шустер live» з ефіру. А з 16 жовтня на його місце в сітці (п’ятниця, 20:20) «1+1» поставив новий сезон шоу студії «Квартал 95» «Київ вечірній».

ms.detector.media