ms.detector.media
MediaSapiens
vimeocdn.com
03.11.2015 16:20
Новим генсеком Міжнародної федерації журналістів став Ентоні Беленгер
Новим генсеком Міжнародної федерації журналістів став Ентоні Беленгер
Ентоні Беленгер (Anthony Bellanger), громадянин Франції, був призначений генеральним секретарем Міжнародної федерації журналістів (МФЖ) виконавчим комітетом федерації на його засіданні 24-25 жовтня в Брюсселі.

Про це повідомляється на сайті IFJ.

Ентоні Беленгер замінив Бета Коста (Beth Costa), який обіймав посаду генсека з 2011 року.

З 2 вересня 2014 42-річний Беленгер був заступником генерального секретаря. Він має докторську ступінь з історії і більшу частину своєї кар’єри був журналістом у французьких друкованих медіа та був залучений до профспілкового руху з Національною профспілкою журналістів (SNJ), яку він очолював в якості першого генерального секретаря з 2011 по 2014. 

«Це і честь, і гордість для журналіста та профспілкового діяча служити в якості генерального секретаря МФЖ, в найбільшій професійній організації журналістів у світі», - сказав Ентоні Беленгер виконавчому комітету Міжнародної федерації журналістів (IFJ). 

«Професія стикається з величезними проблемами сьогодні. Безпека наших колег лишається ілюзорною у багатьох країнах під час війни і царювання безкарності за злочини проти журналістів загрожує свободі висловлювання в багатьох регіонах світу». 

Anthony Bellanger succeeds Beth Costa as IFJ General Secretary. Credit: IFJ

Posted by International Federation of Journalists on 30 жовтня 2015 р.

IFJ є найбільшою у світі організацією професійних працівників ЗМІ. Штаб-квартира МФЖ розташована у Брюсселі. Заснована в 1926, нині вона представляє близько 500 тисяч журналістів із понад 100 країн світу. МФЖ захищає соціальні та професійні права журналістів, що працюють у друкованій та електронній пресі.

ms.detector.media