ms.detector.media
MediaSapiens
Ленур Іслямов, investigator.org.ua
02.11.2015 12:10
ФСБ порушила справу проти ініціатора блокади Криму Іслямова
ФСБ порушила справу проти ініціатора блокади Криму Іслямова
Російська ФСБ порушила кримінальну справу проти одного з ініціаторів блокади Криму - власника кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова.

За інформацією «РИА Новости», у понеділок зранку в усіх кримських компаніях, що належать Ленуру Іслямову, проводяться обшуки.

Одночасно Банк Росії відкликав ліцензію у зареєстрованого в Москві «Джаст банку», яким володіє пан Іслямов. 

Як йдеться в повідомленні регулятора, банк не виконував вимоги наглядового органу про створення необхідних резервів на можливі втрати, а також проводив ризиковану кредитну політику, пов'язану з вкладенням коштів у низькоякісні активи.

З вересня українські активісти з ініціативи лідерів кримських татар блокують дороги, що ведуть з України в Крим, не пускаючи на півострів фури з продовольством.

Ленур Іслямов був одним з двох представників кримських татар в уряді анексованого Росією Криму, займаючи посаду віце-прем'єра, проте вже у травні 2014 він був звільнений і виїхав до Києва.

Нагадуємо, що 14 серпня у Севастополі блогерку Ірину Горелікову відвезли на допит у ФСБ після того, як на своїй сторінці у Facebook вона поділилася посиланням на новину з прес-конференції уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу, народного депутата Мустафи Джемільова. 
ms.detector.media