ms.detector.media
MediaSapiens
nv.ua
02.11.2015 11:09
Російські ЗМІ продукують фейкові новини про те, що українці тішаться падінню російського літака
Російські ЗМІ продукують фейкові новини про те, що українці тішаться падінню російського літака
Російські ЗМІ продукують фейкові новини про те, що українці тішаться з катастрофи російського літака. У той час українці кладуть квіти до Посольства РФ.

Зокрема, деякі російські медіа повідомили про те, що нібито помічник-консультант народного депутата України Антона Геращенка «зрадів» катастрофі російського літака A321 на Синайському півострові 31 жовтня, пише StopFake.

ЗМІ посилалися на пост у Twitter користувача з іменем Павло Петриченко (@PV_Petrychenko), у якого в рядку «про себе» було зазначено, що він являється помічником-консультантом Антона Геращенка.

Про це написали сайти «Российского Бизнес-Журнала», «Комсомольская правда», радіостанції «Говорит Москва», «Мировые новости», news2.ru та деякі блогери.

 

Социальные сети Украины празднуют крушение авиалайнера с россиянами: www.kp.ru/daily/26453.7/3323050/

Posted by Комсомольская правда on 31 жовтня 2015 р.

Користувач Павло Петриченко дійсно 31 жовтня у Twitter написав повідомлення, в якому висловився про загиблих російських пасажирів, які перебували на борту літака. Пізніше він обмежив доступ до своєї сторінки і замінив текст в рядку «про себе». 

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко відповів StopFake, що Павло Петриченко не являється його помічником-консультантом. 

«Ця людина ніколи не була моїм помічником. Думаю, що це взагалі вигаданий персонаж», - написав Геращенко. 

Також на сторінці Антона Геращенка на сайті Верховної Ради у списку помічників-консультантів немає людини на ім’я Павло Петриченко. 

Про те, що російські тролі та боти від імені українців радіють гибелі 224 людей внаслідок падіння російського літака в Єгипті для розпалювання ше більшої ненависті росіян до українців, повідомляють Інформаційні війська України. 

«Сюрреалізм: поки в Москві під вартою перебуває директор бібліотеки української літератури за те, що в ній нібито знаходилися книги, які «розпалюють міжнаціональну ворожнечу», російські тролі та боти радіють гибелі 224 людей… для розпалювання ще більшої ненависті росіян до українців», - повідомляють вони. 

Про те, що уїдливі коментарі від імені українців пишуть російські боти повідомляють і користувачі соцмереж. Так, Андрій Малигін написав у своєму Twitter: «Численні тріуфуючі коментатори («українці») в моєму Live Journal мають московські та пітерські ІР. Наприклад, 109.252.2.115»

Многочисленные торжествующие комментаторы ("украинцы") у меня в ЖЖ имеют московские и питерские IP. Например: 109.252.2.115

— Андрей Мальгин (@andrey_malgin) 31 октября 2015
ms.detector.media