ms.detector.media
MediaSapiens
26.10.2015 16:40
«Яндекс» створює інформагентство, новини в якому будуть писати роботи
«Яндекс» створює інформагентство, новини в якому будуть писати роботи
На першому етапі «Яндекс для медіа» буде повідомляти про погоду, ситуацію на дорогах і ключові теми дня.

Про це повідомила керівник проекту «Яндекс для медіа» Марія Петрова, пише видання «Ведомости».

Спеціальна стрічка для ЗМІ почне працювати в листопаді. За словами Марії Петрової, повідомлення будуть готувати не журналісти, а автоматичні алгоритми «Яндекса» на основі моніторингу та аналізу даних.

Спочатку, каже Петрова, агентство буде надавати інформацію про ситуацію на дорогах, погоду, а також виділяти теми і події, інтерес до яких в пошуку різко зростає. Надалі список тем, по яких роботи будуть писати новини, розшириться, обіцяє вона.

Проект буде транслювати інформацію в режимі реального часу і в різних форматах: для телеканалів це будуть графіки, для радіостанцій – спеціальний інтерфейс із текстами, для інформагенцій, газет, журналів і сайтів – стрічка новин. 

Підписка буде безкоштовною, зауважила пані Петрова.

В «Яндексі» відзначили, що такий сервіс вже надають кільком редакціям, в тому числі «Інтерфаксу».

Виконавчий директор Служби фінансово-економічної інформації «Інтерфаксу» Юрій Погорілий підтвердив: агентство декілька років отримує інформацію «Яндекса» про пробки, яку роблять роботи, та включає її в свої стрічки для передплатників. Хоча у самого «Інтерфаксу» є дочірнє агентство «Фінмаркет», яке вже 10 років пише новини з допомогою роботів, зауважує він.

Нагадуємо, що станом на 9 жовтня у ТОП-5 найпопулярніших сайтів України залишилось лише два російські ресурси – ВКонтакте та mail.ru. «Яндекс» вилетів з п’ятірки через ріст популярності OLX.ua. Першу позицію незмінно посідає Google з охопленням у 71,8 %.

ms.detector.media