ms.detector.media
26.10.2015 14:12
Внаслідок хакерської атаки на сайти трьох українських телегруп втрачено частину відеофайлів
Внаслідок хакерської атаки на сайти трьох українських телегруп втрачено частину відеофайлів
У нiч з 24 на 25 жовтня кібератаки зазнали сайти трьох телевізійних груп України: StarLightMedia, «Медіа Групи Україна» та Inter Media Group. Про це повідомила прес-служба StarLightMedia.

Раніше стало відомо про кібератаки на сайти StarLightMedia і каналу «Інтер». Як з’ясувалося, сталася хакерська атака на контролери доменів у внутрішніх мережах як StarLightMedia, так і «Медіа Групи Україна» та Inter Media Group.

Внаслiдок цих дій більшість сайтів не працювала, а ІТ-інфраструктура деяких телеканалів була паралізована. ІТ-фахівці телегруп відразу розпочали відновлювальні роботи і на даний момент більшість функціоналу сайтів відновлена, проте частина відеофайлів втрачена, повідомили в StarLightMedia.

На переконання телегруп, хакерами було порушено право громадян на доступ до iнформацiї, яка містилася на сайтах телеканалів. «Цей факт є особливо ганебним, оскiльки саме 25 жовтня в Українi проходили всеукраїнськi вибори до мiсцевих рад», - наголосили в StarLightMedia.

Телеканали готують звернення до правоохоронних органiв з вимогою вжити всiх необхiдних заходiв та притягнути винних до вiдповiдальностi. Телегрупи розраховують, що правоохороннi органи найближчим часом виявлять зловмисників.

ms.detector.media