ms.detector.media
MediaSapiens
23.10.2015 09:37
Журналісти з Криму створили в Києві профспілковий осередок НМПУ
Журналісти з Криму створили в Києві профспілковий осередок НМПУ
21 жовтня Комітет Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) прийняв на облік первинну профспілкову організацію «Професійна спілка журналістів Інформаційної агенції “Голос Криму”». Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

Установчі збори осередку відбулися 16 жовтня. До складу організації ввійшли п’ятеро журналістів, які працюють у інформаційній агенції.

«До окупації Криму я та мої колеги були членами місцевого профспілкового осередку, - розповідає голова осередку Олена Халімон. - Однак у зв’язку з окупацією півострова проукраїнські журналісти змушені були покинути свої домівки. І коли ми усі знову зустрілися в Києві, створили інформаційну агенцію “Голос Криму” та продовжили журналістську діяльність».

Один із членів осередку, журналіст Андрій Щекун, перебував у полоні самопроголошеної кримської влади 11 діб у березні 2014 року, коли проводився так званий «референдум». Під час перебування в полоні він зазнав знущань та тортур. Його визволили з полону в результаті програми обміну полоненими між українською владою та самопроголошеною владою Криму.

Голова осередку Олена Халімон наголосила: «Журналіст щодня долає безліч викликів, часто потрапляє у ситуації, коли без допомоги професійного юриста не обійтися. Тому, головною метою творення осередку є необхідність забезпечити наших членів професійним юридичним захистом».

НМПУ зауважує, що її членами є багато журналістів, які змушені були виїхати із анексованого Криму, і медіа-профспілка намагається надавати їм необхідну підтримку і допомогу, особливо юридичну.

Нагадаємо, нещодавно кримська журналістка, Анна Андрієвська, яка є членом Комітету НМПУ, виступаючи на семінарі українських і російських журналістів у Женеві, спростувала інформацію росіян про те, що Росія не застосовує статтю 280.1 кримінального кодексу РФ «Публічні заклики до порушення територіальної цілісності РФ».

ms.detector.media