ms.detector.media
MediaSapiens
22.10.2015 16:35
У Рівному «тітушки» напали на знімальну групу телеканалу «Рівне 1»
У Рівному «тітушки» напали на знімальну групу телеканалу «Рівне 1»
Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу України.

21 жовтня в Рівному невідомі особи спортивної статури напали на оператора й журналіста телеканалу «Рівне 1» під час зйомок сюжету. Про це MediaSapiens повідомили на каналі.

Журналістка Катерина Мункача і оператор Артем Лаговський знімали сюжет на вулиці Мірющенка у Рівному, де відбувався майновий конфлікт між старими і новими власниками будинку. Конфлікт супроводжувався тим, що група чоловіків били вікна й обрізали електричний струм будинку.

«Знімальна група працювала відкрито. Один з представників групи "тітушок", які називали себе новими власниками будівлі, напав на оператора ТРК “Рівне 1” Артема Лаговського. Спочатку окропив його невідомою речовиною з газового балончика, а потім почав душити», - повідомила редакція.

Члени знімальної групи «Рівне 1» написали заяви до міліції про скоєння злочину за статтею 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста), відбулася зустріч з начальником міського відділу міліції Василем Зелінським, який пообіцяв швидке, прозоре та чесне розслідування справи і максимальну співпрацю.

«До фізичного перешкоджання роботі наших журналістів у нас давно не доходило! Хто з “мозгами”, то не поліз би на кримінал, - душити оператора, пшикати газом. Телеканал "Рівне 1" і раніше міг захистити своїх людей, а тепер – то справа честі!», - заявив директор ТРК «Рівне 1» Віктор Данилов.

Управління МВС України в Рівненській області відкрило кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу України за заявою оператора телекомпанії, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань й триває досудове розслідування.

У міліції також зазначили, що будинок, довкола якого зчинився конфлікт, був відчужений банком за несплату кредиту та проданий іншій особі, й Державна виконавча служба неодноразово намагалася примусово виселити родину, однак щоразу стикалися зі спротивом. Конфлікт 21 жовтня став черговим епізодом у цій історії, вважають у міліції.

«Висвітлити процес розподілу майна знімальну групу телеканалу запросили безпосередньо його мешканці. Під час здійснення відеозйомки на подвір’ї до приватного житлового будинку під’їхав автомобіль “Опель Віваро”, з якого вийшло майже десять чоловіків спортивної статури в капюшонах. Один із них, проходячи повз, штовхнув оператора. У цей момент інший чоловік попрямував до будинку, де пошкодив електрокабель. Оператор, фіксуючи це пошкодження, відчув, що позаду нього хтось намагається або відібрати відеокамеру, або стиснути за шию. В цей час невідома особа застосувала газовий балончик», - зазначили в прес-службі МВС.

Із приводу сутички до 21 жовтня міліції надійшло шість повідомлень, на місце події виїжджала слідчо-оперативна група.

ms.detector.media