ms.detector.media
MediaSapiens
Катерина Сергацкова, Facebook
21.10.2015 12:50
Українській журналістці не дали візи до Британії, щоб отримати міжнародну нагороду
Українській журналістці не дали візи до Британії, щоб отримати міжнародну нагороду
Українській журналістці Катерині Сергацковій не видали візи до Великої Британії, куди вона мала прибути, щоб отримати там присуджену їй міжнародну нагороду.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook

В общем, в Англию я не еду (отказ по визе). Премию Kurt Shork Awards вручат мне без меня.

Posted by Ekaterina Sergatskova on 20 жовтня 2015 р.

Редактор «Української правди» Олег Шанковський, як і багато інших, порадив подати документи на отримання візи ще раз. 

«Це норм ситуація з Британським посольством, вони видають відмови більшості людей. Обов'язково подай ще раз, зазвичай з другого разу візу дають. Я з першого разу отримував відмову, мої знайомі також. Подай хоча б для того, щоб покрити відмову, інакше потім тебе з нею ганятимуть і інші посольства», - написав він у коментарі. 

Такої ж думки дотримується заступниця голови Нацради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк: «Катю, я нещодавно отримала відмову, хоча їжджу сюди часто - написала на e-mail візового центру, надіслала додаткові папери і отримала все дуже швидко. Пишу звідси:) Усяке буває, не потрібно опускати руки».

Велика Британія ще не повідомила, в чому причина відмови.

Не повідомила цього і сама Сергацкова.

29 жовтня вона мала отримати в Лондоні престижну премію пам’яті Курта Шорка, якою її нагородили в категорії «місцевий репортер» за «її залізну рішучість і нескінченну допитливість посеред великих небезпек під час боїв на сході України». 

Катерина Сергацкова, росіянка, яка отримала громадянство України у квітні, активно працює над журналістськими розслідуваннями і багато писала про вторгнення Росії до України, перебуваючи на обох сторонах конфлікту. Її репортажі з Криму й зі сходу України друкували численні поважні засоби інформації.

Премія пам’яті Курта Шорка з міжнародної журналістики присвоюється журналістам-фріленсерам, а у країнах, що розвиваються чи перебувають у перехідному періоді, також місцевим журналістам.

ms.detector.media