ms.detector.media
MediaSapiens
ABC News
20.10.2015 13:08
Хакери зламали пошту глави ЦРУ і міністерства нацбезпеки США
Хакери зламали пошту глави ЦРУ і міністерства нацбезпеки США
Хакери зламали електронні поштові скриньки директора ЦРУ США Джона Бреннана і глави міністерства національної безпеки CША Джея Джонсона.

Про це повідомляє ABC News.

Пошта Бреннана була зламана на сервісі AOL, якою він не користувався в робочих цілях після того, як був призначений на пост глави ЦРУ.

«Ми в курсі повідомлень в соціальних мережах і направили справу у відповідні органи», - сказали в ЦРУ.

Електронна пошта глави міністерства національної безпеки США не містила будь-якої значимої або цінної інформації.

Нещодавно у США офіційно звинуватили російських хакерів у кібератаці на Пентагон. На даний момент ще не ясно, чи діяли хакери самостійно або за наказом уряду РФ. Підкреслюється, що кіберзлочинцям не вдалося заволодіти якоюсь секретною інформацією.

У червні 2015 року хакерські атаки активізувалися по всьому світу. 5 червня хакери викрали інформацію про 4 мільйони держслужбовців США. 9 червня сирійські хакери зламали сайт армії США і залишили там кілька повідомлень, одне з них свідчить: «Твої командири посилають тебе померти в бою». 

14 червня хакери зламали комп'ютер Ангели Меркель і відправили кілька листів від її імені, зловмисники проникли в мережу Бундестагу через «троянський вірус». Німецькі фахівці з безпеки даних також упевнені, що за атакою на комп'ютери Бундестагу стоять хакери з Росії, і в них може бути тільки один працедавець - російська влада. А через кілька днів найбільше сховище паролів заявило про хакерську атаку на свої бази та попросило користувачів перевстановити програму шифрування паролів.

У серпні хакери The Impact Team оприлюднили дані користувачів сайту «подружніх зрад» Ashley Madison.

ms.detector.media