ms.detector.media
MediaSapiens
fdlx.com
19.10.2015 09:48
Apple заплатить понад 234 млн доларів за порушення патенту
Apple заплатить понад 234 млн доларів за порушення патенту
Журі присяжних у США зобов'язало корпорацію Apple сплатити понад 234 млн доларів відшкодування за незаконне використання запатентованої технології.

Про це пише BBC

Позивачем у справі є фонд випускників Вісконсинського університету в Медісоні, який вимагав від Apple компенсацію збитку в 400 млн доларів за використання свого технологічного рішення в архітектурі мікрочіпів.

Зокрема ця технологія була використана в новому процесорі А9 в телефонах iPhone 6S і iPhone 6S Plus. Вона дозволяє процесорам довго працювати без стрибків температури і зниження ефективності.

За словами представників університету, вони зверталися до Apple з пропозицією домовитися про ліцензійну угоду, але компанія на переговори не пішла.

2008 року цей університет подав позов за порушення тих самих патентів на компанію Intel. Тоді сторонам вдалося залагодити справу, не дійшовши до суду.

Нагадуємо, що минулого тижня компанію Apple знову назвали найдорожчим брендом у світі, чому посприяло виведення на ринок смарт-годинника, а також смартфону iPhone 6S.

ms.detector.media