ms.detector.media
MediaSapiens
Сью Ллойд-Робертс, The Huffington Post
15.10.2015 17:10
Журналістка BBC Сью Ллойд-Робертс померла від раку
Журналістка BBC Сью Ллойд-Робертс померла від раку
Журналістка BBC Сью Ллойд-Робертс (Sue Lloyd-Roberts), яка працювала репортером у гарячих точках та важкодоступних місцях, померла від раку у віці 62 років.

Про це пише The Huffington Post.

Досвідчена іноземна кореспондентка пропрацювала десятки років, розповідаючи про події з небезпечних зон по всьому світу. Її надзвичайна рішучість та мужність були високо оцінені колегами, друзями та глядачами.

За час своєї кар’єри Сью Ллойд-Робертс мало не загинула у конвої, який потрапив під вогонь сербських військ, її мало не згвалтували у Східному Тиморі. 

Журналістку так часто арештовували, що вона жартома розмірковувала про написання «Хорошого путівника по в’язниці» («Good Jail Guide»).

За роботу Сью Ллойд-Робертс вручили Еммі та Орден Британської імперії. Вона часто подорожувала одна, без знімальної групи, з відеокамерою, висвітлюючи історії про війни та порушення прав людини у багатьох країнах, зокрема, у М’янмі, Китаї, Сирії, нинішній Боснії і Герцеговині. 

Ллойд-Робертс мала гострий мієлоїдний лейкоз, впродовж 10 місяців вела відео-щоденник. Протягом літа, після кампанії «Врятуйте нашу Сью», яку організували співробітники BBC, аби знайти підходящих донорів, журналістці трансплантували стовбурові клітини. Генеральний директор BBC Тоні Холл назвав її «піонером-відеожурналістом» і високо оцінив її дивовижну мужність. 

«Вона відправлялася до небезпечних місць, щоби дати можливість говорити людям, які в іншому випадку не були б почуті», - сказав він. «Вона була просто чудової жінкою, якій вдалося розповісти чудові історії. Її дуже не вистачатиме». 

ms.detector.media