ms.detector.media
MediaSapiens
Центр контент-аналізу
08.10.2015 12:13
Нова онлайн-платформа «Медіатека» дозволить відомствам моніторити публікації про них у ЗМІ
Нова онлайн-платформа «Медіатека» дозволить відомствам моніторити публікації про них у ЗМІ
7 жовтня Міністерство інформаційної політики України та Центр контент-аналізу представили спільний проект - моніторингову онлайн-платформу «Медіатека».

7 жовтня Міністерство інформаційної політики України та Центр контент-аналізу представили спільний проект - моніторингову онлайн-платформу «Медіатека».

Презентація відбулася під час круглого столу на тему «Надання державним установам інструменту для медіа-досліджень», в ході якого експерти громадських організацій та представники державних установ обговорили питання, пов`язані з підвищенням ефективності комунікацій центральних органів державної влади (ЦОВВ), повідомляє прес-служба Центру контент-аналізу.

Завдяки платформі «Медіатека» відомства зможуть робити контент-аналіз публікацій ЗМІ, в яких вони згадуються, для оцінки ефективності донесення інформації громадянам. Платформа в режимі реального часу збирає повідомлення  ТБ, преси (центральної і регіональної), інтернет-видань і 1500 лідерів думок українського сегменту Facebook.

 

«Для формування позитивного іміджу центральні органи виконавчої влади, зокрема, міністерства мають висвітлювати свою діяльність не лише за допомогою соціальних медіа, а й ЗМІ в цілому. Міністерства мають досліджувати, які теми цікавлять журналістів і громадськість. Також дуже важливо оперативно реагувати на критику і зауваження, щоб висвітлювати роботу з більш позитивних сторін», – заявив заступник Міністра інформаційної політики України Артем Біденко.

Також пан Біденко наголосив, що «моніторинг – це, перш за все, лакмус роботи прес-служб, без якого неможливо визначити ефективність їх роботи».

На думку Олександра Маріковського, керуючого партнера Центру контент-аналізу, ефективність державних комунікацій залежать від професійності співробітників прес-служб ЦОВВ.

«Мінінформполітики та Центр контент-аналізу забезпечать професійну підготовку з користування моніторинговою системою та проведення щоденного контент-аналізу публікацій ЗМІ усіх державних прес-служб», –  пообіцяв він.

Директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортнік висловив думку, що міністерства мають перейти від реагування на події до активного пояснення населенню своїх планів і дій.

Учасники круглого столу звернули увагу на те, що для формування цілісної репутації держави необхідно аналізувати комунікації кожного міністерства зі ЗМІ та громадськістю.

ms.detector.media