ms.detector.media
MediaSapiens
CNN
07.10.2015 12:15
Едвард Сноуден заявив, що готовий сісти у в’язницю, аби повернутися до США
Едвард Сноуден заявив, що готовий сісти у в’язницю, аби повернутися до США
Викривач американських спецслужб Едвард Сноуден готовий сісти у в'язницю, аби повернутися у свою країну.

Про це повідомляє CNN.

Про це він сказав у інтерв'ю британським медіа у Москві. Нещодавно Едвард Сноуден відправив відповідну пропозицію в міністерство юстиції Сполучених Штатів і тепер чекає на відповідь.

«Я згоден піти у в'язницю і повідомляв про це неодноразово. Те, чого я не хочу, не хочу стати стримуючим фактором для людей, які намагаються робити правильні речі у складних ситуаціях», - сказав пан Сноуден.

Відповідаючи на запитання, чи він та його адвокати активно обговорюють можливі домовленості з американською стороною, Сноуден сказав, що вони чекають на телефонний дзвінок з США.

Нагадаємо, до Росії Едвард Сноуден втік в 2013 році, передавши до цього пресі деталі широкомасштабної програми стеження за інтернетом і мобільними телефонами, яку здійснювало Агентство національної безпеки США. Владі країни довелося визнати факт масштабного стеження за користувачами мережі, який вони пояснили необхідністю проведення боротьби з терористами. Міністерство юстиції США порушило кримінальну справу стосовно Сноудена і видало попередній ордер на його арешт. Проти нього висунуто звинувачення у шпигунстві і крадіжці держвласності.

Як писав Media Sapiens, у вересні Едвард Сноуден розкритикував Кремль за придушення свободи слова в Росії, і заявив, що знайшов притулок в цій країні випадково.

У липні колишній генеральний прокурор США Ерік Голдер заявив про «існування  можливості» видачі дозволу Едварду Сноудену на повернення до США.

ms.detector.media