ms.detector.media
MediaSapiens
kursru.com
07.10.2015 09:47
Facebook забезпечить Африку інтернетом за допомогою супутника
Facebook забезпечить Африку інтернетом за допомогою супутника
Компанія Facebook оголосила про початок роботи над створенням супутника, який буде забезпечувати доступ у мережу африканським користувачам інтернету.

Про це пише BBC.

Згідно з прес-релізом компанії, проект супутника AMOS-6 - плід співпраці з французькою телекомунікаційною компанією Eutelsat.

Як зазначив засновник найбільшої соцмережі Марк Цукерберг, космічний апарат після виведення на орбіту буде перебувати над Африкою і передавати сигнал на більшу частину континенту.

За даними Facebook, тільки на Кенію і Нігерію припадає близько 20 мільйонів користувачів мережі, більшість з яких виходить в інтернет з мобільних пристроїв.

Наприкінці вересня на Генеральній Асамблеї ООН в Нью-Йорку Цукерберг заявив, що інтернет може допомогти ООН досягти поставлених нею цілей розвитку, а також допомогти мільйонам подолати бідність. 

«Підключивши до інтернету більше людей в країнах, ми можемо створити 140 мільйонів нових робочих місць, вивести 160 мільйонів людей зі злиднів та надати понад 600 мільйонам дітей можливість здобувати освіту без серйозних витрат», - сказав Цукерберг. Він разом із засновником компанії Microsoft Біллом Гейтсом закликав забезпечити усіх жителів Землі доступом до інтернету до 2020 року. 

ms.detector.media