ms.detector.media
MediaSapiens
30.09.2015 13:53
Торент-сайт The Pirate Bay та схожі ресурси потрапили в чорний список 600 компаній-рекламодавців
Торент-сайт The Pirate Bay та схожі ресурси потрапили в чорний список 600 компаній-рекламодавців
Приблизно 600 компаній, що працюють у сфері реклами, ухвалили рішення внести відомий торент-сайт The Pirate Bay та схожі ресурси в чорний список.

Про це повідомляє видання Torrentfreak.

За даними джерел, дана ініціатива є результатом співпраці антипіратської групи Rights Alliance та асоціації Swedish Advertisers, до якої входить понад 600 компаній-членів.

Угоду про партнерство між організаціями було підписано минулого тижня в Швеції. Саме ця країна стала останньою з-поміж тих, що приєдналася до ініціативи, спрямованої на припинення розміщення реклами на сайтах з торрентами, нелегальним потоковим відео і подібних піратських ресурсах.

Видання нагадує, що антипіратське лобі вже давно намагалося загнати торрент-сайти в кут, зокрема шляхом судових позовів, поліцейських акцій і DDOS-атак, однак це не мало успіху.

Створення ж подібного чорного списку дозволить перекрити потоки фінансів, що йдуть на підтримку The Pirate Bay та інших торрент-сайтів, що повинно змусити команди веб-майстрів, які підтримують ресурси, капітулювати під натиском витрат на їх ведення. Очікується, що завдяки цьому торент-сайти будуть закриті.

«Мета проекту полягає у підвищенні рівня обізнаності, що має утримати рекламні агентства і бренди від розміщення реклами на «неправильних» сайтах, а також зупинити потік грошей, що йде від легальних сайтів на нелегальні», - заявила Сара Ліндбек з Rights Alliance.

Зокрема до списку потрапили торент-сайти The Pirate Bay, Dreamfilmhd.org, Sweflix.to, Swefilmer.ws, Swefilm.tv, Swesub.tv, Laddanerfilmer.com, Svenskafilmer.nu, Undertexter .se і film365.se.

Toreentfreak пише, що вочевидь, окрім The Pirate Bay, у списку присутні лише домени, які управляються зі Швеції.

Нагадаємо, у грудні минулого року сайт The Pirate Bay закривали, але за тиждень  в мережі з’явився його «клон» під іншою назвою.

ms.detector.media