ms.detector.media
MediaSapiens
bootstrapmaster.com
28.09.2015 16:00
У Казахстані заблокували ресурс Vimeo
У Казахстані заблокували ресурс Vimeo
Причиною блокування ресурсу стало розміщення роликів, пов'язаних з «Ісламською державою».

Про це пише російська служба BBC

Суд у Казахстані заблокував доступ на території країни до сайту vimeo.com і ряду інших ресурсів через «пропаганду тероризму, культ жорстокості та насильства». Заборона пов'язана з визнанням екстремістськими роликів, пов'язаних з діяльністю угруповання «Ісламська держава». Мова йде про ролики під заголовками «ІДІЛ Страта шпигуна», «ІДІЛ - страта 30 Ефіопських Християн (Без цензури) 18+», «ІДІЛ - страта 30 Ефіопських Християн (Російський переклад)» та інших.

Як повідомляється в заяві суду Астани, «В цілому інтернет-ресурс https://vimeo.com містить велику кількість відеоматеріалів, які містять сцени, що пропагують культ жорстокості та насильства, а також ідеї тероризму і релігійного екстремізму». 

Крім того, окремо в постанові суду забороняється використання обладнання, яке може обійти блокування.

Нагадуємо, що у вересні Роскомнагляд заборонив відеосервіс Yahoo!. Це було зроблено за поданням Генпрокуратури, яка виявила на одній із сторінок сервісу екстремістський матеріал - відео про «Ісламську державу».

За даними ресурсу «Роскомсвобода», деякі оператори вже почали закривати доступ до Yahoo! в Росії: багато користувачів скаржаться на те, що не можуть зайти і на інші сервіси Yahoo!, наприклад у фотосервіс Flickr.

ms.detector.media