ms.detector.media
MediaSapiens
huffpost.com
28.09.2015 14:20
Комітет захисту журналістів направив Генасамблеї ООН доповідь про порушення свободи слова
Комітет захисту журналістів направив Генасамблеї ООН доповідь про порушення свободи слова
Комітет захисту журналістів (КЗЖ) направив Генеральній асамблеї ООН доповідь про порушення свободи слова.

Текст доповіді доступний на сайті CPJ.

Серед порушників у сфері свободи слова Комітет захисту журналістів виокремив Єгипет, Росію, Іран, Китай, Нігерію, Мексику та Еквадор.

КЗЖ підкреслює, що вже шість років поспіль найбільше журналістів щорічно ув’язнюють в Ірані. Нині ж найбільше ув’язнених журналістів у Китаї - 44.

Говорячи про Росію, міжнародні правозахисники відзначили, що в травні президент Володимир Путін підписав указ про засекречування даних про втрати збройних сил у мирний час. Тепер ця інформація являє собою державну таємницю.

Також у доповіді КЗЖ наголошується, що російська влада в Криму закрила кілька українських телеканалів і передала їх частоти російському телебаченню.

Як писав MediaSapiens, 10 вересня у Колумбії журналістку Нуньєс Варгас застрелили поруч із радіостанцією, де вона працювала. «Ми засуджуємо вбивство Флори Альба Нуньєс Варгас і закликаємо владу ретельно розслідувати злочин, включно з погрозами, що вона отримала у зв’язку зі своєю робою», - сказав Карлос Лорія, старший координатор програми КЗЖ у Північній та Південній Америці. 

ms.detector.media