ms.detector.media
MediaSapiens
interfax.ru
25.09.2015 17:00
Яценюк доручив припинити використання російського програмного забезпечення
Яценюк доручив припинити використання російського програмного забезпечення
Пряма заборона на використання російського програмного забезпечення: йдеться про програмне забезпечення компанії «Лабораторія Касперського».

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у рамках виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України доручив Державній службі спецзв'язку і телекомунікацій негайно виключити використання російського програмного забезпечення, відключити оновлення всіх російських програм, пише УНІАН

Як повідомили в прес-службі уряду, таке доручення він озвучив в ході наради в уряді.

«Є пряма заборона на використання російського програмного забезпечення. Мова йде про програмне забезпечення компанії «Лабораторія Касперського». Держслужбі спецзв'язку і телекомунікацій негайно відключити оновлення програм, їх купівлю та використання в органах влади», - цитує прес-служба Яценюка.

Нагадуємо, що під нові економічні українські санкції потрапив виробник антивірусів «Лаборатория Касперского», його дочірня українська компанія, а також ще один виробник антивірусів «Доктор Веб». Відповідно до Указу, встановлюється заборона на «здійснення державних закупівель та використання органами державної влади України антивірусних програмних продуктів ― Kaspersky‖ виробництва російських комерційних структур».

 

 

ms.detector.media