ms.detector.media
MediaSapiens
09.09.2015 10:47
Телеоператорку угорського каналу звільнили через те, що вона підставила підніжку біженцю з дитиною
У мережі з’явилось відео, на якому видно, як операторка угоського каналу N1TV Петра Ласло (Petra László) підставляє підніжку чоловіку з дитиною на руках, через що той падає.

Як повідомляє The Guardian,   N1TV є угорським націоналістичним телеканалом,  що відомий зв’язками із праворадикальною партією країни Йоббік.

На 20-секундному відеоролику, знятому репортером німецького каналу RTL Стефаном Ріхтером, видно, як біженці тікають від поліції. Коли повз Петру Ласло пробігає чоловік з дитиною на руках, вона підставляє йому підніжку та продовжує знімати.

Lage in #Roeszke #Hungary weiter schlimm - Polizei überfordert - Flüchtlinge durchbrechen Polizeikette - Verletzte! pic.twitter.com/GlMGqGwABb

— Stephan Richter (@RichterSteph) 8 сентября 2015

 

На іншому відео угорського сайту Index видно, як телеоператорка штовхає дівчинку.

Ці відео поширились у мережі, у Фейсбук було створено групу The Petra László Wall of Shame (Стіна сорому Петри Ласло).

Телеканал прийняв рішення звільнити операторку через «неприпустиму поведінку». Редактор телеканалу заявив, що трудовий договір з Петрою Ласло було негайно розірвано і «справа закрита».

 Телеканал N1TV висвітлює ситуацію із мігрантами тенденційно, пише Guardian, зокрема на сайті каналу можна знайти заголовки на кшталт «мігранти заполонили наші магазини» і «Гуантанамо = Угорщина».

ms.detector.media